Omgeving

Ontdek de natuur, de bastides, grotten van Lascaux

Wat is er te doen?

De verschillende jaargetijden in de Dordogne hebben elk hun eigen charme. De zeer zachte lente, de heerlijke warme zomers, en vooral ook de herfst (Indian Summer) met zijn vele goudgele tinten. In de omgeving kun je uren wandelen en fietsen door het hele jaar heen... 

De Dordogne, ook bekend als de Périgord, is wereldberoemd vanwege zijn vele prehistorische bezienswaardigheden, zoals de grotten van Lascaux, Font de Gaumes en het grote nationale museum van de prehistorie in Les Eyzies. Maar ook latere tijden hebben vele bezienswaardigheden 'achtergelaten': de bastides (vestingstadjes), zoals Monpazier en Domme, de vele kastelen zoals Château de Biron, Château Castelnaud of Château de Beynac, en ook middeleeuwse stadjes zoals Sarlat, Bergerac (beiden 45 auto-minuten van Monpazier verwijderd) en Beynac.

De Périgord is ook bij uitstek de streek voor u als u een goede maaltijd, begeleid door lekkere wijnen op prijs stelt. Nergens in Frankrijk is de keuken zo uitbundig. De Périgord biedt vrijwel alle ingrediënten voor echte levensgenieters: ganzenlever, truffels, eend, forel, kwartels en wild.